• +48 (91) 43 37 240

VEPO6 – 04.06.2024

Dzień 24 #Vepo6

Jest to nasz ostatni tydzień, a rzadko wspominaliśmy o tym jak nas tutaj karmią. A karmią nas wyśmienicie. Dzisiejszego wieczoru wspólnie zasiedliśmy do kolacji. Jak zawsze, posiłki serwowane są w postaci szwedzkiego stołu, dlatego każdy znajdzie tutaj coś dla siebie. Jest to bardzo dobra opcja, jako iż nasze upodobania kulinarne różnią się. Częstymi daniami serwowanymi w naszej stołówce są potrawy rybne, a także dania z drobiu oraz wołowiny. A co najistotniejsze – nigdy nie zabrakło frytek ani panierowanej szynki z serem. Dzielne panie kucharki na bieżąco dokładają jedzenia.

Zawsze po spożyciu głównego dania mamy deser, a jest z czego wybierać, bo mamy do wyboru lody: waniliowe, waniliowo-truskawkowe, waniliowo-czekoladowe oraz czekoladowe. Tych ostatnich brak już od dwóch tygodni. Nie ubolewamy jakoś specjalnie, ponieważ możemy także wybrać owoce, których nigdy nie brakuje. Są amatorzy gruszek, jednak większość wybiera arbuza lub nektarynki, są też koneserzy bananów.

Dzisiaj przeprowadziliśmy także wywiad z Mateuszem Winnickim z kierunku technik ekonomista, która podzielił się z nami ciekawymi spostrzeżeniami dotyczącymi comiesięcznych rozliczeń faktur w Hiszpanii.

9 komentarzy

Napisz komentarz